Hegeraat

Leien dak reinigen

Leien dak reinigen, waarom is dat nodig?

Een leien dak reinigen zorgt er niet alleen voor dat het dak er weer als nieuw uitziet. Er worden daarnaast ook heel belangrijk: ook kapotte leien en andere onvolkomenheden ontdekt. Door de jaren heen heeft een dak namelijk veel te verduren gehad. Het weer in de vorm van zon, regen, hagel, sneeuw, vrieskou etc. vragen veel van leien. Nog los van het vuil wat zich hecht op het leien dak. Mos, algen en atmosferisch vuil gaan hun gang en geven uw dak een onverzorgd uiterlijk.

Het leien dak reinigen zorgt er inderdaad voor dat het dak er weer mooi en goed uit ziet. Maar door de eroderende werking van neerslag wordt de oorspronkelijke kleurlaag die in de fabriek is aangebracht steeds dunner en verdwijnt op den duur. Algen, mos en atmosferische vervuiling versnellen dit proces. Tijdens het leien dak reinigen komt dit aan het licht. Je kunt meestal zien dat de oorspronkelijke kleurlaag geërodeerd is. Algen, mos en ander vuil zijn er de oorzaak van dat de dakpannen langer vochtig en nat blijven dan gewenst. Het erosieproces versnelt zich.

Leien dak reinigen, hoe?

Leien dak reinigen gebeurt over het algemeen onder hoge druk. Hegeraat gaat daar uiterst secuur mee om. Wij zijn in te schakelen voor reiniging in verschillende steden in Nederland, zoals o.a. Den Bosch, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven, Oss, Tilburg en Breda. De druk van de reinigingsapparatuur wordt aangepast aan de sterkte of kwaliteit van de dakpan, wat onnodige slijtage voorkomt. Als het leien dak gereinigd is, wordt het dak behandeld met een algen en mos dodend middel. Eventueel achtergebleven sporen worden zo alsnog weggehaald. En het terugkeren van algen en mos wordt zo vertraagd. Hegeraat Leidekkersbedrijf heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en gebruikt uitsluitend milieuvriendelijke materialen.

Leien dakpannen reinigen, nabehandeling nodig?

Is het nodig om uw leien dak verder te behandelen na het reinigen van de dakpannen? Dat is vanzelfsprekend afhankelijk van het soort dakpan en de mate van slijtage. Over het algemeen raden wij aan het dak te behandelen met een dakcoating of impregneer middel. Vooral bij sneldekkers (betonpannen) ouder dan 12 jaar, moeten we coaten. Dakcoating maakt het dak weer stralend en voorkomt verdere slijtage.

We kunnen het dak ook impregneren. Het dak wordt zo water afstotend en na het reinigen trekt vocht niet meer in de dakpannen. Dakpannen impregneren is een goed alternatief voor keramische dakpannen omdat het impregneermiddel de oorspronkelijke kleur mooi laat uitkomen. Wilt u meer weten over het reinigen van een leien dak? Neem dan contact op met onze medewerkers door even te bellen naar 0486-462038.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram