Project

Monumentaal pand 'Het Klooster Rooi Harten'

In 2011 heeft Hegeraat Leidekkersbedrijf een nieuw leien dak geplaatst en verschillende lood- en zinkwerkzaamheden uitgevoerd. Het dak van het middenrisaliet is voorzien van leien met zogenaamde "lamme oren". Het klooster is in zijn oude glorie hersteld en straalt nu weer in volle pracht. Het voormalige missiehuis, dat in 2009 verlaten werd, dateert uit 1890 en diende als het oude missiehuis van de Missionarissen van het Heilig Hart.

De "Missionaires du Sacre Coeur" werden in 1854 opgericht in het stadje Issoudun, Frankrijk, met als voornaamste doel de opvoeding en opleiding van de jeugd tot zendelingen. Het Missiehuis is ontworpen in een stijl die een combinatie is van neogotiek en neorenaissance, met dakdetails in chaletstijl.

Tegenwoordig bestaat het complex uit een hoofdgebouw, ingericht met studieruimten en slaapvertrekken, evenals een kapel. Toekomstige plannen omvatten het gebruik van het Missiehuis als een verzamelkantoor voor diverse bedrijven, een kunstgalerij/uitleen met horecafaciliteiten, en het herstel van het oorspronkelijke gebruik door een studiehuis te creëren voor studenten ten behoeve van scholieren.

Terug naar alle projecten

Projectspecificaties

Adres
Bredaseweg 204, Tilburg
Werkzaamheden
leien
Type product
Samaca 55 leien 40x25 cm, blank zink, lood
Jaar van uitvoering
2011

De mogelijkheden voor uw woning bespreken met een expert?

Totaalpartner voor dak- & gevelbekleding
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram