Project

Monumentaal woonhuis, Wassenaar

In Wassenaar hebben twee vrijstaande woningen een grondige renovatie ondergaan, met name op het gebied van het dak. De authentieke dakpannen zijn zorgvuldig verwijderd, gesorteerd en vervolgens opnieuw gelegd. Alleen de pannen die in dusdanig slechte staat verkeerden, zijn vervangen door nieuwe dakpannen. Dit zorgvuldige proces heeft ervoor gezorgd dat de monumentale panden hun kenmerkende uitstraling hebben behouden, wat van essentieel belang is bij de renovatie van monumentale panden.

Op de foto's is duidelijk te zien dat niet alle dakpannen zijn vernieuwd; enkel de exemplaren die vanwege hun slechte staat aan vervanging toe waren. Daarnaast zijn de nokken vervangen en opnieuw aangesmeerd met specie. Bovendien is het lattenwerk volledig vernieuwd, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en stabiliteit van het dak. Dankzij de aandacht voor detail en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde materialen is deze renovatie succesvol uitgevoerd, met behoud van het karakter van de monumentale status.

Terug naar alle projecten

Projectspecificaties

Adres
Duinrellweg 9, Wassenaar
Werkzaamheden
dakpannen
Type product
Oude Holle Blauwe Gesmoord, lood
Jaar van uitvoering
2023

De mogelijkheden voor uw woning bespreken met een expert?

Totaalpartner voor dak- & gevelbekleding
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram