Duurzaamheid

Circulair werken

Totaalpartner voor je dak-
& gevelbekleding

  • Familiebedrijf sinds 1988
  • Gespecialiseerd in leien, leipannen, zink
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Ervaren dakdekkers

Circulariteit is de toekomst

Hoe vertalen we uw en onze duurzaamheidsambities naar concrete acties? Met betrekking tot het onderwerp circulariteit zijn meerdere opties binnen Hegeraat Leidekkersebedrijf mogelijk. Bekijk de mogelijkheden op deze pagina.
Tweedehands leien en leipannen

De vraag naar grondstoffen in de wereld neemt steeds verder toe. Circulariteit is de toekomst, zo ook binnen de dakdekkersbranche. 
Het is noodzaak om hier aandacht aan te geven. Het duurzaam omgaan met grondstoffen en materialen is gewoonweg onontkoombaar en belangrijk. 

Met veel passie voor ons vak, is Hegeraat Leidekkersbedrijf daarom een webshop gestart. Goedkopedakleien.nl, geeft grondstoffen afkomend van daken een tweede leven, om onze missie “afval bestaat niet” te verwezenlijken. Tevens worden hier ook restpartijen verkocht.

Bezoek de webshop

Gebruikte dakmaterialen

Goedkope dakleien is de online webshopspecialist op het gebied van alle soorten natuurleien, leipannen, dakpannen en overige toebehoren.

Leipannen gebruikt

Afkomstig uit Engeland.
Afmeting 27 x 17 cm 
Bekijk product

Natuurleien gebruikt

Afkomstig uit Engeland.
Afmeting 36 x 21 cm
Bekijk product

Natuurleien gebruikt

Afkomstig uit Engeland.
Afmeting 33 x 17.5 cm
Bekijk product
Reiniging in plaats van vernieuwing

Hegeraat Leidekkersbedrijf reinigt met gespecialiseerde apparatuur al uw vervuilde oppervlakten, zoals uw dak- en/of gevel. Met als doel het verminderen en verbruiken van onze kostbare en schaarse grondstoffen. 

Door het instellen van de juiste warmte en waterdruk reinigen we zonder dat we iets beschadigen of aantasten. Door deze reiniging komt uw dak of gevel weer in zijn oorspronkelijke staat terug. Zoals originele leien daken of leipannen eruit behoren te zien.

Recyclen

Kiest u voor een natuurleien- of leipannendak dan wordt in sommige gevallen (afhankelijk van de staat) het oude product verwijderd, hersorteert en krijgen deze een nieuwe bestemming. Afgelopen jaren heeft Hegeraat Leidekkersbedrijf bijvoorbeeld gebruik gemaakt van het inruilconcept van onze vaste leverancier Luijtgaarden op het gebied van dakpannen en daar verschillende certificaten voor mogen ontvangen.

Luijtgaarden levert ons speciale inruilrekken, waarmee de dakpannen, eenvoudig en zonder schade, ingezameld kunnen worden. De gebruikte dakpannen worden op hun bedrijfslocatie gecontroleerd en geclassificeerd op basis van de 'Ladder van Lansink' met als doel een herbestemming voor elk product te vinden. Hierdoor ontstaat er een recycleproces en wordt verspilling tegen gegaan. Neem o.a. het project in Grave als voorbeeld, waarbij 32 woningen zijn voorzien van nieuwe dakpannen en de oude dakpannen een nieuwe bestemming hebben gekregen. Meer over dit project leest u op Renovatietotaal.

Naar Renovatietotaal
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram