Hegeraat

Zink, koper en loodwerk

Zink, koper en loodwerk

Zink, koper en lood wordt veel toegepast in de hedendaagse bouw. Waar vroeger vooral klassieke panden hiervan werden voorzien, zijn er tegenwoordig steeds meer moderne panden die worden voorzien van zink- of koperwerk. Dit komt mede door de strakke en moderne vormgeving, welke met zink en koper gecreëerd kan worden. Zink- en koperwerk is op tal van manieren te gebruiken: zowel voor monumentale panden, bedrijfspanden als voor woningen. Zink, koper en lood kunnen op diverse manieren worden verwerkt, denk hierbij aan dakgoten, hemelwaterafvoeren, dakrandafwerkingen, dakkapelbekleding, gevelbekleding, dakafwerking etc. De mogelijkheden zijn enorm en veelzijdig.

Zinkwerk
Het materiaal zink wordt regelmatig toegepast bij historische panden. Vanwege de hoge kwaliteit en de luxe uitstraling van zink wordt dit materiaal vandaag de dag nog steeds gebruikt. Maar ook op veel moderne panden wordt zinkwerk veelvuldig toegepast en ingezet. Zinkwerk is op tal van manieren te gebruiken: zowel voor monumentale panden, bedrijfspanden als voor woningen. Bij zinkwerk denken we o.a. aan zinken dakgoten, hemelwaterafvoeren, gevelbekleding en daklijsten. Hegeraat Leidekkersbedrijf levert een hoge kwaliteit zinkwerk.

Koperwerk
Onder invloed van lucht en water (neerslag) wordt er op koper een ondoordringbare oxide laag gevormd. In het begin krijgt het een roodbruine kleur. Na verloop van tijd krijgt het koper zijn karakteristieke platina groene kleur. (Bijzonder detail: In het riet blijft het koper donkerbruin van kleur) Deze oxidatie laag herstelt zich vanzelf als het beschadigd wordt; zo blijft het materiaal beschermd. Koper is een schitterend materiaal. Koper behoudt en/of creëert bij huizen met een rieten dak de sfeer van vervlogen tijden. Het materiaal leent zich voor verfijnde afwerkingen. Huizen of andere panden krijgen een schitterend aanzicht door het toepassen van dakgoten van koper. Maar koper kan ook gebruikt worden voor de afwerking van de nok of de raamdorpels van een gebouw. Hegeraat Leidekkersbedrijf levert een hoge kwaliteit koperwerk.

  • Koperen dakgoten
  • Koperen regenpijpen
  • Koperen daknokken
  • Koperen raamdorpels
  • Koperen dak- of gevelbekleding

Koper is een schitterend materiaal. Koper behoudt en/of creëert bij huizen met een rieten dak de sfeer van vervlogen tijden. Het materiaal leent zich voor verfijnde afwerkingen. Huizen of andere panden krijgen een schitterend aanzicht door het toepassen van dakgoten van koper. Maar koper kan ook gebruikt worden voor de afwerking van de nok of de raamdorpels van een gebouw. Hegeraat Leidekkersbedrijf levert een hoge kwaliteit koperwerk.

Loodwerk
Loodwerk wordt ingezet als spouwlood, voeglood en loodloketten. Ook voor vervanging van voeglood en renovatie van schoorsteen lood (loodloketten), bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen indien gewenst het hele traject. Vanaf inmeten tot levering en montage. Onder vanzelfsprekend onze heldere garantievoorwaarden.

Kwaliteit voorop

De kwaliteit die wij leveren wordt binnen de Nederlandse markt ervaren als onderscheidend en bijzonder. Wij zijn als één van de weinige bedrijven gespecialiseerd in het leveren en het installeren van koperen of zinken roevendaken en fels daken. Als ervaren en dynamisch bedrijf bieden we u de hoogste kwaliteit en de beste garantie in zink- koper- en loodwerk.

We maken heldere afspraken en vinden het prettig alle mogelijkheden voor uw dak met u door te nemen. Dat kan bij u thuis maar ook op locatie. De offerte is duidelijk en overzichtelijk, waardoor u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Met Hegeraat Leidekkersbedrijf weet u waar u aan toe bent.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram