Over Hegeraat

Leer ons beter kennen

Hegeraat, een ervaren
en gespecialiseerd familiebedrijf

Hegeraat Leidekkersbedrijf bestaat al 35 jaar. Sinds de oprichting in 1988 is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare en stabiele partner in de bouwwereld en daar zijn we trots op! Met een hecht klein team van gedreven en gepassioneerde vakmensen realiseren wij de mooiste projecten in Nederland. Dit wordt gedaan voor diverse partijen, van particulieren tot gemeenten, woningbouwcorporaties tot aan de monumentenzorg.

Ons bedrijf kent een overzichtelijke organisatiestructuur met korte communicatielijnen, zowel tussen onze medewerkers als met onze opdrachtgevers. Wij kunnen u van A tot Z ontzorgen, omdat wij zowel platte, hellende daken en gevels maken. Maar o.a. ook steigers bouwen, asbest laten saneren, isoleren en zonnepanelen leggen.
Alle disciplines die bij ons werk komen kijken hebben we in eigen huis. Zo hebben onze opdrachtgevers altijd, één partij, één aanspreekpunt, van initiatief tot oplevering. Overzichtelijk en toegankelijk.
Onze voordelen
  • Betalen na oplevering
  • Eerlijke offertes
  • Uw wens is onze focus
  • Garantieverklaring
  • A tot Z ontzorgen

Hoe het allemaal begon

Een familiebedrijf uit Schaijk

1980 - 1988

Maikel Hegeraat als 20-jarige jongeman aan het werk aan de toren van kasteel Muiderslot, te Muiden met schubleien. Maikel stond al vanaf 16-jarige leeftijd op het dak.

1980 - 1988

Na twee faillissementen van een werkgever was de maat vol. Het zomaar aan de kant gezet worden wilde Maikel niet nog een keer meemaken. Dit was dan ook de reden om als zelfstandige aan de gang te gaan.

1988

Hegeraat Leidekkersbedrijf start in Grave aan de Marssingel 13. Maikel gaat op pad om opdrachten binnen te halen en door Karin werden de eerste facturen getypt met een typemachine. Een auto en aanhanger werden aangeschaft en de eerste opslag was in een schuurtje van zijn schoonouders in Schaijk.

1988

Karin en Maikel gingen samen op pad. Ieder huis die een nieuwe goot kon gebruiken of waar een pan kapot was kreeg een flyer in de bus. In die tijd moest je thuis blijven voor de telefoon. Gelukkig  kwamen de eerste telefoontjes snel. Uiteindelijk moest je het in die tijd vooral hebben van goede mond-tot-mond reclame.

1989

Henri Keijzer, de broer van Karin en oud-collega van Maikel op het dak, die nog in dienst werkte, werd als compagnon gevraagd en zei zijn baan bij Heineken op. Dit omdat er steeds meer werk binnen gehaald werd.

1991

Al snel volgde er een tweede opslag in Schaijk voor alle materialen, maar na drie jaar verhuist Hegeraat  definitief naar de Zandstraat 24a, te Schaijk.

1992

De eerste werknemer, genaamd Ferry, werd aangenomen. Snel hierna ging Hegeraat over op adverteren in de Gouden Gids, want er moest wel voldoende werk zijn. Het adverteren wierp zijn vruchten af en er werden door heel Nederland projecten binnen gehaald. Hier had Hegeraat meer mankracht voor nodig en uiteindelijk groeide het team tot circa 20 medewerkers.

1992

In het begin maakte Hegeraat veel platte daken in onderaanneming. Doordat Hegeraat steeds meer eigen werken binnen haalden zijn ze hier vrij snel mee gestopt. Hegeraat wilde zich toen al, zoals ze nu nog steeds doen, zich specialiseren in leien, leipannen, zink-, koper- en loodwerkzaamheden.

1995

Compagnons Maikel en Henri op bedrijfsbezoek aan de Samaca groeve in Spanje. De heer Lopez zwaait nog steeds de scepter bij Samaca.

1996

Karin Hegeraat in het magazine Business Center. "Als het regent in Rotterdam, kunnen we misschien wel werken in Nijmegen". Vandaar dat wij mobiele telefoons hebben gekocht. Door deze investering kan Hegeraat een deel van de uren die anders door regen verloren gaan toch benutten. 

1999

Een van de eerste werkbussen van Hegeraat Leidekkersbedrijf.

2004 - heden

De middelste zoon van Maikel en Karin, Max Hegeraat is hier op 8-jarige leeftijd aan het oefenen met het aanbrengen van leien. Inmiddels is Max uitvoerder & leermeester en kent hij alle kneepjes van het vak.
Max is sinds 2017 fulltime in dienst gekomen.

2005

Wilt u het dak isoleren? Prima Hegeraat Leidekkersbedrijf komt er aan!

2008 - 2010

De crisisjaren waren ook bij Hegeraat zichtbaar. Veel bedrijven gingen in die periode failliet, maar gelukkig had Hegeraat door de jaren heen een vaste klantenkring opgebouwd en door het vertrouwen die men in Hegeraat in de bouwsector had, konden we blijven werken en daardoor de kop boven water houden.

2015 - heden

Na jarenlang samen Hegeraat te hebben gerund, stopte Henri Keijzer als compagnon. De kinderen van Maikel en Karin hebben namelijk de ambitie om Hegeraat als familiebedrijf voort te zetten. Henri is nog met grote regelmaat werkzaam voor Hegeraat.

2017 - heden

Zoon Cas Hegeraat begint na het afronden van zijn HBO-studie bouwtechnische bedrijfskunde in 2017 definitief als calculator & werkvoorbereider bij Hegeraat. Al sinds 2010 werkt Cas naast zijn studie bij Hegeraat.

2017

Hegeraat Leidekkersbedrijf is prijswinnaar geworden van een fels gereedschap pakket. Dit door een exclusief project met koperen gevelbekleding. Uitgeroepen door Brouwers Zink BV.

2019

Het 30-jarig jubileum wordt in Madrid samen met het hele team van Hegeraat gevierd. Tijdens het weekend in Madrid wordt er uiteraard ook een uitstapje gemaakt naar de Samaca Groeve, zodat iedereen kennis maakt met het prachtige natuurproduct waarmee wordt gewerkt.

2020 - heden

Dochter Sterre Hegeraat op bedrijfsbezoek bij pannen leverancier van Luijtgaarden. Sterre is na het afronden van haar HBO-studie ondernemerschap in 2020 begonnen bij Hegeraat Leidekkersbedrijf. Ze is o.a. verantwoordelijk voor de marketing & personeelszaken.

 

2021 - heden

Zoon Dim Hegeraat is hier aan het werk en maakt een nieuw leipannen dak op een prachtige villa. Dim is net als Max operationeel werkzaam op het dak en in veel gevallen het aanspreekpunt op de bouw. Dim heeft in 2021 zijn HBO-studie Vastgoed & Ontwikkeling afgerond en is sindsdien fulltime in dienst. Al sinds 2013 werkt Dim naast zijn studie bij Hegeraat.

 

1998 - heden

Karin Hegeraat aan het werk op kantoor. Karin is een spin in het web en is verantwoordelijk voor een veelzijdig takenpakket binnen Hegeraat. Neemt u contact met ons op, dan is de kans groot dat u Karin aan de lijn krijgt.

 

1988 - heden

Maikel Hegeraat aan het werk op een dak in Grave. Dit doet hij ook het liefste! Op kantoor zitten? Liever niet, hij vindt het tot op de dag van vandaag nog steeds heerlijk om met regelmaat buiten te zijn en met zijn handen te werken.

1988 - heden

Sinds de oprichting is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare en stabiele partner in de bouwwereld en daar zijn we trots op. Met een hecht klein team van gedreven en gepassioneerde vakmensen realiseren wij de mooiste projecten in Nederland.

Totaalpartner voor je dak & gevelbekleding

Familiebedrijf sinds 1988
Gespecialiseerd in leien & leipannen
Ontzorgen van A tot Z
Ervaren dakdekkers

Passie voor ambacht in de moderne tijd

Ondernemen met het oog op uw wensen vinden wij bijzonder belangrijk. 
Wij staan voor u klaar om uw wens realiteit te maken, door onze ruime kennis, ervaring en flexibele instelling kunnen wij ons goed inleven in ieder bouwproject. Wij komen met creatieve en degelijke oplossingen.
Dit is terug te vinden in alle facetten van onze bedrijfsvoering.

6000+ locaties

Wij hebben aan meer dan 6000 locaties mogen werken,  waaronder ook in Suriname.

6300+ projecten

Al 6300+ projecten afgerond.

15+ medewerkers

15 tevreden medewerkers in ons team

2500+ woningen

 Woningen mogen voorzien van een 
leien dak

Betalen na oplevering

Betalen na oplevering (tenzij anders is overeengekomen) is het credo van Hegeraat Leidekkersbedrijf, kwaliteit op alle fronten staat daarbij centraal. Dit houdt in dat wij iedere klant de meest gevarieerde keuze willen bieden met uitsluitend eersteklas materialen. Wij realiseren dit onder meer door ons assortiment voortdurend uit te breiden met innovatieve producten van hoge kwaliteit. Betalen na oplevering is de leidraad bij alles wat wij doen. 
Hegeraat Leidekkersbedrijf staat al meer dan 35 jaar garant voor vakwerk.

Advies & een transparante offerte

Na een eerste kennismaking wordt veelal een afspraak gemaakt. Beide partijen weten dan wat de bedoelingen, wensen en mogelijkheden zijn. Hierna ontvangt u een uitgebreide, transparante en geheel vrijblijvende offerte. 
Contact opnemen
Kom jij ons team versterken?
Wij zijn te bereiken via 0486 - 462 038 of je kan ons mailen via info@hegeraat.nl
Bekijk vacatures
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram