Hegeraat Leidekkersbedrijf is een dynamisch en gespecialiseerd leidekkersbedrijf met de nodige vakmanschap.

Leien dak reinigen

Leien dak reinigen, waarom is dat nodig?

Een leien dak reinigen zorgt er niet alleen voor dat het dak weer schoon wordt, er goed uitziet. Heel belangrijk: op het leien dak worden ook kapotte leien en andere onvolkomenheden ontdekt. Door de jaren heen heeft het dak veel te verduren gehad. Het weer in de vorm van zon, regen, hagel, sneeuw, vrieskou etc. vragen veel van dakpannen. Nog los van het vuil wat zich hecht op het leien dak. Mos, algen en atmosferisch vuil gaan hun gang en geven uw dak een onverzorgd uiterlijk. Ok als u dat qua uiterlijk niet zo belangrijk vindt moeten we u toch op het volgende wijzen: waarom zou u dus de dakpannen laten reinigen? Dit is de belangrijkste redenen:

Het leien dak reinigen zorgt er inderdaad voor dat het dak er weer mooi en goed uit ziet. Maar door de eroderende werking van neerslag wordt de oorspronkelijke kleurlaag die in de fabriek is aangebracht steeds dunner en verdwijnt op den duur. Algen, mos en atmosferische vervuiling versnellen dit proces. Tijdens het leien dak reinigen komt dit aan het licht. Je kunt meestal zien dat de oorspronkelijke kleurlaag geërodeerd is. Algen, mos en ander vuil zijn er de oorzaak van dat de dakpannen langer vochtig en nat blijven dan gewenst. Het erosieproces versnelt zich. En wanneer het vocht door de pannen heen dringt worden ook de panlatten vochtig en kunnen zij ernstig verzwakken.

Leien dak reinigen, hoe?

Leien dak reinigen gebeurt over het algemeen onder hoge druk. Hegeraat gaat daar uiterst secuur mee om. Wij zijn in te schakelen voor reiniging in verschillende steden in Nederland, zoal sen Bosch, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven, Oss, Tilburg en Breda. De druk van de reinigingsapparatuur wordt aangepast aan de sterkte of kwaliteit van de dakpan, wat onnodige slijtage voorkomt. De hogedruk-reiniging gebeurt met koud en indien gewenst met heet water. Als het leien dak gereinigd is, wordt het dak behandeld met een algen en mos dodend middel. Eventueel achtergebleven sporen worden zo alsnog weggehaald. En het terugkeren van algen en mos wordt zo vertraagd. Hegeraat Leidekkersbedrijf heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en gebruikt uitsluitend milieuvriendelijke materialen.

Leien dakpannen reinigen, nabehandeling nodig?

Is het nodig om uw leien dak verder te behandelen na het reinigen van de dakpannen? Dat is vanzelfsprekend afhankelijk van het soort dakpan en de mate van slijtage. Over het algemeen raden wij aan het dak te behandelen met een dakcoating of impregneer middel. Vooral bij sneldekkers (betonpannen) ouder dan 12 jaar, moeten we coaten. Dakcoating maakt het dak weer stralend en voorkomt verdere slijtage.

Maar we kunnen het dak ook impregneren. Het dak wordt zo water afstotend en na het reinigen trekt vocht niet meer in de dakpannen. Dakpannen impregneren is een goed alternatief voor keramische dakpannen omdat het impregneermiddel de oorspronkelijke kleur mooi laat uitkomen.

Maar het is wel zo dat wanneer een leien dak eenmaal geïmpregneerd is, het niet meer mogelijk is om het dak daarna te coaten.

Wilt u meer weten over het reinigen van een leien dak? Neem dan contact op met onze medewerkers door even te bellen naar 0486-462038.

Bekijk ook:

[link aantal=”4″ output=”inline”]

Neem vrijblijvend contact met ons op.