Hegeraat

Informatie over zinkwerk

Leidekkersbedrijf Hegeraat verzorgt al uw zinkwerk

Zink is een bijzonder flexibel en duurzaam materiaal. Om die reden is zinkwerk als dakbedekking in Nederland en de omliggende landen in opmars. Het is een goede oplossing voor daken met een hellingshoek van 3° of meer. Zinkwerk als dakbedekkingsmateriaal is onderhoudsvriendelijk en gaat lang mee. Het laat zich bovendien gemakkelijk bewerken, waardoor het voor een diversiteit aan gevels en daken goed kan worden toegepast. Daarnaast is zinkwerk 100% recyclebaar, omdat het geheel uit natuurlijk materiaal bestaat. Het is compact en licht in gewicht, waardoor u meer ruimte overhoudt voor isolatie en minder hoeft te investeren in de fundering. Overweegt u een dak met zinkwerk te laten vervaardigen? Leidekkersbedrijf Hegeraat uit Schaijk is specialist in zinkwerken dakbedekking en gevelbekleding. Wij adviseren u waar nodig, zodat u zelf de keuze kunt maken die bij u past.Vraag advies aan

DE TECHNISCHE KANT VAN HET ZINKWERKEN DAK

Tegenwoordig wordt zink zeer efficiënt ingezet voor zinkwerken daken en gevels. Als het langere tijd aan de invloeden van het weer blootgesteld is, ontstaat er een laag op het zinkwerk: de patineerlaag. Hierdoor wordt het sterker in plaats van zwakker, zoals bijvoorbeeld bij roestend ijzer gebeurt. Leidekkersbedrijf Hegeraat uit Schaijk brengt ook geprepatineerd zinkwerk aan op daken. Dit is al voorbewerkt, waardoor het direct extra sterk is. Deze oplossing is beschikbaar in diverse tinten, lopend van lichtgrijs tot zwart.

VERZINKT STAAL TEGENOVER PUUR ZINKWERK

Sommige dakdekkers maken gebruik van verzinkt staal. Het aanbrengen van een laagje zink op het metaal geeft kathodische bescherming aan het staal. Het zink lost op, maar blijft als laagje op het staal aanwezig waardoor het staal langer meegaat. Ontstaat er echter schade aan het zinklaagje, dan kan het staal van binnenuit alsnog gaan roesten. Dit effect is bij puur zinkwerk niet aan de orde. Om die reden kiest Leidekker Hegeraat liever voor puur zink bij de aanbouw of het herstel van dakwerk.

ZINKWERK HEEFT EEN LAGE UITZETTINGCOËFFICIËNT

Een ander voordeel van zinkwerk ten opzichte van vele andere metalen is dat het weinig krimpt of uitzet bij temperatuurverschillen. Hierdoor ligt het stabieler op uw dak. De kans op verschuivingen vermindert aanzienlijk. Uw dak heeft dus minder onderhoud nodig dan bij andere metalen, wat op de lange termijn scheelt in de kosten. Wilt u van een zinkwerkspecialist meer weten over zinkwerken daken en gevels?  We nemen de mogelijkheden graag met u door.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram