Project

32 woningen, Grave

In opdracht van woningcorporatie Mooiland, vormden Elk® en Hegeraat Leidekkersbedrijf een samenwerkingsverband voor de renovatie van diverse daken in Grave, Noord-Brabant. Naast de realisatie van de verduurzamingsopgave hebben we gekeken naar mogelijke andere duurzaamheidskansen voor de daken.

Onze vaste leverancier van Luijtgaarden volgt de ontwikkelingen aangaande circulariteit en verduurzaming op de voet en hebben zelfs concrete, maar vooral praktische en economische verantwoorde oplossingen. Het wordt het inruilconcept genoemd waarbij oude dakpannen worden verwijderd, her gesorteerd en een nieuwe bestemming krijgen.

Met het oog op de toekomst zijn de gerenoveerde woningen voorzien van isolatie dakplaten van het type Unidek Kolibrie 6.0. Hiervoor is gekozen vanwege de isolatiewaarde. Hierna is het dak voorzien van dakpannen van het type VHV Vario Natuurrood en VHV Klassiek Blauw gesmoord van Koramic. Hegeraat Leidekkersbedrijf gaat echter nog een stapje verder dan het enkel en alleen renoveren. Er wordt namelijk ook gedacht aan de vogels. Speciaal voor het nestelen zijn er vogelvides aangebracht, zodat ook zij hun “thuis” behouden.

Terug naar alle projecten

Projectspecificaties

Adres
Monseigneur Borretweg, Frater Adrianusstraat, Van Coothplein in de wijk “het rode dorp” te Grave
Werkzaamheden
dakpannen
Type product
VHV Vario Rood – VHV Klassiek Blauw gesmoord Koramic
Jaar van uitvoering
2021

De mogelijkheden voor uw woning bespreken met een expert?

Totaalpartner voor dak- & gevelbekleding
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram