Project

Monumentaal pand, Nijmegen

In 1880 werd het Kronenburgerpark gebouwd. Vlak daarna, in 1887, werd het huis aan de Parkstraat 94-96-98-100 gebouwd. Het huis was in eerste instantie een riant woonhuis met een voorgevel van 19 meter hoog. De bouw van het weinig bescheiden optrekje deed veel stof opwaaien, omdat eigenlijk was afgesproken de huizen rondom het park onopvallend te houden. Dit was zo afgesproken zodat de toren in het Kronenburgerpark alle aandacht zou krijgen. Het huis werd niet bijzonder lang bewoond want in 1914 werd het huis gebruikt door de Wereldlijke Derde Orde van de Heilige Franciscus, een kloosterorde.

In 1933 vertrokken ook die uit het imposante huis en werd het pand het kantoor en toonzaal van de Nijmeegse baksteen fabrikant N.V. Metselsteen. Tijdens en kort na de Tweede Wereldoorlog werd het pand ingericht als noodkerk, die voor een gedeelte de kerkruimten moest vervangen die bij het bombardement op de stad waren verwoest. Later heeft het Belgisch consulaat het gebouw een tijd betrokken. Toen die er uit gingen werden de bovenste ruimtes verhuurd. Ook werd het huis een tijd gebruikt als horecagelegenheid. Onder meer discotheken De Revolutie, Lord Nelson en België waren gehuisvest in dit pand. Na een lang voortraject is het pand in zijn oude glorie herstelt en is het voormalig Belgisch Consulaat aan Parkweg 96-100 en de achtergelegen voormalige Stadsdrukkerij aan de Pijkestraat 27 grondig gerenoveerd en her ontwikkeld. In dit project hebben wij deelgenomen en een fantastisch dak mogen maken voorzien van natuurleien Penrhyn Capital County, zink- en loodwerk.

Het dak van het prachtig gerestaureerde pand is voorzien van fraaie zinken afdekkappen, vakkundig aangebracht in een felswerk-stijl. Daarnaast zijn hoogwaardige natuurleien in een mooie paarse kleur gebruikt om het dak te bekleden. Dit vakmanschap zorgt ervoor dat het gebouw in zijn volle glorie is hersteld en klaar is voor een veelbelovende toekomst. Gelegen op een schitterende locatie in de stad Nijmegen, straalt het pand een tijdloze elegantie uit. De natuurleien zijn geleverd door Lei Import en het zink is verzorgd door Dakgoot Groep. Dit alles draagt bij aan de allure van het gebouw en maakt het tot een waar juweel in de stad.

Terug naar alle projecten

Projectspecificaties

Adres
Parkweg 100, Nijmegen
Werkzaamheden
leien
Type product
Penrhyn Capital/County (kleur paars) leien 30x20 cm, blank zink
Jaar van uitvoering
2019

De mogelijkheden voor uw woning bespreken met een expert?

Totaalpartner voor dak- & gevelbekleding
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram