Informatie

The art of living

Unieke locatie aan de Maas

Op deze unieke locatie, waar een oude stadsboerderij heeft gestaan in Grave aan de Maas, is door Hegeraat Leidekkersbedrijf het mooie appartementen- en maisonnettecomplex voorzien van een prachtig natuurleien dak, inclusief zink– en loodwerk. Dakbedekking is niet bepaald een item waar de meeste mensen lang over nadenken als ze een huis aan het bouwen zijn. Toch zijn de mogelijkheden echt ongekend en dakbedekking kan de uitstraling van je huis echt maken of breken. Hegeraat is enorm gespecialiseerd in het dakbedekken van panden met historische waarde. Ze hebben passie voor het ambacht en ook voor detail en dat zie je hier ook. 

@ Hegeraat Leidekkersbedrijf

Authentieke look

Het natuurleien dak heeft zinken dakgoten die zijn voorzien van geperforeerd zink, zodat er geen vuil in kan komen, wat schoonmaken van de dakgoten dus overbodig maakt. De hemelwaterafvoeren zijn aan het ondereinde afgewerkt met stalen ondereinden, om het pand een “oude, authentieke look” te geven. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat hierdoor de hemelwaterafvoeren niet kunnen beschadigen. Om het geheel “vogelvrij” te houden, zijn er op de nokken RVS-duivenwering aangebracht, zodat er geen overlast en vervuiling is.  

Eerste klas materialen

Verder zijn de terrassen helemaal afgewerkt met felswerk in Anthra zink. Dit om de terrassen een luxe en compleet afgewerkte uitstraling te geven. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd met respect voor de historie door uitermate gekwalificeerde medewerkers. Alleen eersteklas materialen zijn gebruikt voor dit unieke project, van natuurlei tot leihaak en van zink tot lood.  

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hegeraat Leidekkersbedrijf

De mogelijkheden voor uw woning bespreken met een expert?

Totaalpartner voor dak- & gevelbekleding
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram