Informatie

The art of living

Na een leven lang in de bouw heeft Henk Daams zijn droomhuis in Brabant gebouwd

Hij testte daarbij zijn speciaal voor de klant ontwikkelde bouwwijze, met als kenmerk: maximale keuzevrijheid voor de klant. Het huis is het bewijs dat deze manier van ontwikkelen en bouwen mogelijkheden biedt tot groot en duurzaam woongenot. Henk Daams was tot zijn 60e technisch adjunct-directeur bij Heijmans Bouw Zuid. “Mijn vader vond dat ik eerst ‘met mijn poten in het beton moest hebben gestaan’. Daar ben ik hem nog dankbaar voor.

De keuze viel al snel op een herenhuis en wel in Vlaamse stijl. “De warme uitstraling spreekt ons erg aan”, vertelt Daams. “Zo kwam ik uit bij een Belgische top-architect: Bart Verbruggen. Die luisterde goed naar onze wensen en schetste een huis dat meteen raak was. Op een beurs kwam ik de aannemer tegen. Voor het tuinontwerp kozen we een tuinarchitect uit België. Dit trio toppers heeft een groot aandeel in het resultaat dat in alle opzichten honderd procent aan onze wensen voldoet.”

BOUWWIJZE

De buren keken verbaasd toen ze na een paar dagen vakantie het huis zagen staan, waar daarvoor alleen de begane grondvloer op de kelder te zien was. Dat was te danken aan de keuze voor cellenbeton, waarmee het het huis in vier dagen geplaatst was, bijna één verdieping per dag. “Bouwen , compleet in cellenbeton  en met hoge elementen in combinatie met de aanpak van Raaijmakers garandeert een hoogstaande kwaliteit en is uitermate geschikt voor custom build van exclusieve villa’s, herenhuizen en residenties”, stelt de opdrachtgever.

“In mijn hele loopbaan was het steeds zoeken naar vernieuwing, kwaliteit- en procesverbeteringen mijn grootste passie.”

Installaties
De woning wordt gekoeld met een watertemperatuur van 17 graden Celsius. Zowel woning als appartement hebben een eigen energiebesparende lucht/water warmtepomp waarmee je behalve verwarmen ook kunt koelen. Zowel het verwarmen als koelen gebeurd via Jaga wand- en vloerconvectoren.

Sfeer, geschiedenis en warme uitstraling
De bakstenen voor de gevel komen uit een Antwerpse kazerne. De behoefte aan een warme uitstraling, sfeer, geschiedenis, echtheid waren belangrijke criteria. Kenmerkend zijn ook de kleine ovale dakkapellen. Voor het interieur is gekozen voor een romantische inrichting, veel kastenwanden en strakke plafondhoge binnendeuren. Natuurlijke kleuren nuances veelal bruin en grijs is binnen en buiten gecombineerd. Voor Daams is het een mooie gelegenheid om nog een aantal jaren met zijn hobby bouwen bezig te zijn.

Tekst: Website redactie
Fotografie: Dre Wouters

De mogelijkheden voor uw woning bespreken met een expert?

Totaalpartner voor dak- & gevelbekleding
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram