Hegeraat

Zinken gevelbekleding

Op zoek naar een bedrijf dat u kan helpen met het plaatsen van een zinken gevelbekleding? Hegeraat Leidekkersbedrijf staat voor u klaar.

Waarom kiezen voor een zinken gevelbekleding?

Als materiaal heeft zink heel wat voordelen, daarom is het niet gek dat het een populaire keuze is voor gevelbekleding. Ook wij werken graag met zink. Het is een licht en flexibel materiaal dat vele vormen kan aannemen. Bovendien is een gevelbekleding van zink waterdicht en niet brandbaar. Ook kan zink zeer makkelijk worden gerecycleerd.

Veelzijdig materiaal

Wanneer u kiest voor een zinken gevelbekleding heeft u veel opties. Het materiaal is beschikbaar in verschillende tinten en stijlen. U kunt ervoor kiezen om de volledige gevel te bekleden met dit materiaal of slechts een klein deel om uw gevel meer structuur te geven. Bovendien komt een gevelbekleding van zink vaak nog beter tot zijn recht wanneer zink wordt gecombineerd met een ander materiaal. Daarbij moet u wel opletten dat het geen materiaal is dat leidt tot corrosie, zoals koper. Heeft u nog wat inspiratie nodig? Neem dan een kijkje in onze fotogalerij.

Bevestiging

Omdat zink in combinatie met sommige andere materialen kan leiden tot corrosie, wordt het meestal bevestigd aan een houten raamwerk. Gevelbekleding van zink kan bovendien worden bevestigd in de volgende verschillende vormen:

  • Staande naden
  • Roeven
  • Kleine ruitvormige platen
  • Mozaïek cassettes

Onderhoud

Een gevelbekleding van zink is zeer onderhoudsvriendelijk. Zink vormt namelijk van nature een beschermlaag, de zogenaamd patinalaag, waarmee het zich beschermt tegen luchtvervuiling. Daarom heeft een zinken gevelbekleding geen nabehandeling nodig en kunt u jarenlang genieten van uw prachtige gevel. Het combineert trouwens prachtig met een zinken dak.

GA VOOR ZINK

Bent u ook helemaal overtuigd van de voordelen van een zinken gevelbekleding? Neem dan contact met ons op voor een verkennend gesprek en een offerte. Bel naar 0486 – 462 038.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram