Dakpannen

Hegeraat Leidekkersbedrijf is een dynamisch en gespecialiseerd leidekkersbedrijf met de nodige vakmanschap.

Dakpannen

Dakpannen worden gebruikt voor hellende daken. Wij bieden een ruime keuze aan dakpannen, zowel keramisch als van beton.

De Hollandse dakpan

De oudste dakpannen van Nederland zijn de Hollandse dakpannen. Er zijn meerdere namen voor: Hollandse dakpan, oude holle pan, holle pan en S-pan. Maar in elk geval behoren zij tot de oudste dakpannen van Nederland. Begrijpelijk dat ze nog steeds worden gebruikt en ook vooral voor de restauratie van oude panden.

Het zijn smalle, lange dakpannen met een sterke golving, wat zorgt voor het monumentale karakter. Het water afvoerend gedeelte heeft een gebogen vorm, wat deze pannen geschikt maakt voor daken met een minimale helling van 25 graden.

Oude holle dakpan

De OH dakpan is een keramische dakpan. Een dakpan met historie. Op vele fraaie, monumentale panden is deze dakpan nog te zien. Wat deze dakpan karakteriseert is het lange smalle model met een sterke golving. Uitvoeringen zijn: naturel gesmoord, naturel en gepatineerd.

Verbeterde holle dakpan

Een keramische, klassieke dakpan van formaat. Door het unieke ontwerp van deze VH dakpannen zijn ze vrijwel op elk huis te plaatsen. Geschikt voor zowel steile als flauw hellende daken. Deze dakpan heeft een gebogen vorm, is bol én hol met een sluiting voor de volgende dakpan. Hierdoor passen de dakpannen perfect in elkaar. Er zijn tevens verglaasde varianten verkrijgbaar.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden gemaakt op basis van gebakken klei. Dus keramische dakpannen zijn bijzonder duurzaam en gaan een leven lang mee. Keramische dakpannen kunnen zowel voor nieuwbouw als voor renovatie van woningen en utiliteitsbouwwerken worden ingezet met dakhellingen afhankelijk van het panmodel al vanaf 15 graden.

Betonnen dakpannen

Op omvangrijke schaal worden betonnen dakpannen in Nederland toegepast. Het grootste voordeel is dat met de meeste betonnen dakpannen een hellend dak snel kan worden gedekt. Wij leveren een uitgebreid assortiment betonnen dakpannen. Verkrijgbaar in diverse formaten en in zowel gegolfde als vlakke uitvoering, in meerdere oppervlakte behandelingstechnieken en daarbinnen in diverse kleuren leverbaar.

Neem vrijblijvend contact met ons op.